Glasweefselbehang aanbrengen

Glasweefselbehang aanbrengen

Glasweefselbehang aanbrengen kan op verschillende manieren. Echter, adviseren wij u om dit aan de hand van een aantal stappen te doen. Net als wandafwerking geeft glasweefselbehang een goed resultaat. Dit weefselbehang is in meerdere kleuren in te sausen. Als u wanden heeft die het zwaar te verduren hebben is glasweefselbehang ideaal, omdat het een bepaalde rek kan overbruggen aan het oppervlak.

In deze stappenplan leggen wij stap voor stap uit hoe u op een correcte wijze een glasweefselbehang kunt aanbrengen:

Stappenplan Glasweefselbehang aanbrengen

  1. Stap 1: Verwijder, voordat u glasweefselbehang wilt aanbrengen, de loszittende stuc- en verlagen. Vul, wanneer nodig, eventuele gaten met behulp van een muurvuller. Voordat u daadwerkelijk start met het aanbrengen van glasweefsel moet u van tevoren wel even de wanden goed schuren met schuurpapier. Zorg ervoor dat er geen andere vuilheden en onvlakheden aanwezig zijn.
  2. Stap 2: Behandel het oppervlak zorgvuldig door het gebruik van voorstrijkmidden, zoals de sigmafix universal en laat dit een aantal uur droog staan. Op die manier werkt het lijm effectiever, omdat u de ondergrond hechtend maakt.
  3. Stap 3: Snijd of knip de banen van het glasweefselbehang op maat. Zorg ervoor dat elke baan ongeveer 10 centimeter langer is dan noodzakelijk. Door een teveel aan centimeter kunt u het later nog bijsnijden. Beter teveel dan te weinig.
  4. Stap 4: Nu is het tijd om glasweefsellijm op de muur aan te leggen met behulp van een blokkwast of vachtroller. U kunt het oppervlak iets breder uitsmeren dan de totale breedte van uw strook glasweefselbehang.
  5. Stap 5: Plak uw glasweefselbehang op de muur. U dient rekening te houden dat de binnenzijde van de rol ook uw plakkant is. Met een waterpas kunt u het behang overal goed in de lijm loodrecht smeren.
  6. Stap 6: Met behulp van een behangspatel of een gladde rubberen roller kunt u beginnen met het wrijven van het glasweefselbehang op de muur.
  7. Stap 7: Het overtollige glasweefselbehang kunt u langs het plafond en de plint wegsnijden.
  8. Stap 8: Breng de volgende glasweefselbehanglagen op dezelfde manier op. Doe dit stotend, dat wil zeggen: zonder overlap op andere lagen.
  9. Stap 9: Laat bij de hoeken het glasweefselbehang minimaal tien centimeter doorlopen. Plak de volgende banen een paar centimeter over het doorlopende gedeelte heen. Op die manier bent u er zeker van dat u niet te weinig heeft.
  10. Stap 10: Voor een loodrechte aansluiting brengt u de volgende banen overlappend aan en snijd u die dubbel door.

Bent u op zoek naar meer informatie of heeft u na het bekijken van dit artikel vragen over een offerteaanvraag? Dan kunt u ook contact opnemen met een van onze vakkundige specialisten. Het dient heel zorgvuldig gedaan te worden om een goed resultaat te krijgen. U kunt uiteraard contact opnemen.

Onze particuliere en zakelijke klanten komen voornamelijk in: Breda, Dordrecht, Gorinchem, Roosendaal, Rotterdam en omstreken. Bellen via het nummer: 078 – 6143912 is sneller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.