Buitenschilderwerk tips

Buitenschilderwerk is een vak apart!

Als de zon gaat schijnen is het natuurlijk altijd fijn om buiten te werken, u kunt bijvoorbeeld lekker wat buitenschilderwerk doen. Schildersbedrijf Nellen is op het gebied van buitenschilderwerk de perfecte partner! Wij leveren onze buitenschilderwerk diensten o.a in Dordrecht, Breda en Zuid-Holland (voornamelijk omgeving Rotterdam en Den Haag). Maar afstand is geen beperking voor Schilderbedrijf Nellen, we bedienen klanten door heel Nederland en Belgiƫ! Dus heeft u een nauwkeurige en deskundige partij voor uw buitenschilderwerk nodig, laat het ons weten.

Wanneer u zelf aan de slag gaat met buitenschilderwerk, houd dan rekening met de volgende tips:

Buitenschilderwerk tip 1

Maak bewuste keuzes in de verschillende kleuren buitenschilderwerk die u gaat gebruiken, wilt u het liefste gewoon dezelfde kleur behouden? Of kiest u voor een geheel nieuwe kleur? Bij buiten schilderen is het belangrijk dat rekening houdt met het effect van lichte en donkere kleuren, hele lichte kleuren weerkaatsen zonlicht terwijl hele donkere kleuren het licht juist absorberen. Hierdoor zal het oppervlak eerder uit gaan zetten waardoor de muren eerder aan onderhoud toe zullen zijn.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de kleuren te combineren, wilt u het contrast behouden of dit contrast juist laten ontstaan? Dan is het het beste om te kiezen voor een mooie balans tussen een donkere en een lichte kleur.

Buitenschilderwerk tip 2

Houd rekening met de omstandigheden wanneer u buiten gaat schilderen. Schilder altijd alleen buiten wanneer de temperatuur tussen de 10 en 25 graden ligt. Bij voorkeur kiest u het juiste moment zodat u kunt schilderen in de schaduw, en er (vrijwel) zeker van bent dat het niet gaat regenen.

Buitenschilderwerk tip 3

Gebruik verf van goede kwaliteit, want goede kwaliteit verf is natuurlijk erg bepalend voor het eindresultaat (en levensduur) van uw buitenschilderwerk. Schildersbedrijf Nellen geeft u graag persoonlijk advies om u te helpen met het maken van de juiste verfkeuze.

Buitenschilderwerk tip 4

Zorg voor goede kwaliteit kwasten en rollers, deze laten namelijk minder stof achter op de muren waardoor uw buitenschilderwerk er strakker uit zal zien en langer mee zal gaan. Bovendien zorgt goed materiaal voor een prettig verloop van uw schilderklus, waardoor u ongetwijfeld zult genieten van zowel het uitvoeren van het schilderwerk als het eindresultaat!

Buitenschilderwerk tip 5

Zorg voor een goede voorbereiding voor het beste resultaat. Denk voordat u met het buitenschilderwerk aan de slag gaat na over schuren, reinigen en repareren (bijvoorbeeld reparatie van houtrot). Bovendien is het verstandig om alle hoekjes netjes af te plakken, zodat u het mooiste resultaat zult krijgen.

Voor meer adviezen of professionele hulp kunt u direct contact opnemen op het telefoonnummer: 078-6143912. U kunt ons ook per e-mail bereiken of het contactformulier invullen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.